Suns klopt Bucks en neemt 2-0 voorsprong in NBA Finals

Booker scoorde 31 punten, Paul had er 23 en de Suns versloegen Milwaukee met 118-108 donderdagavond 8 juli om een ​​2-0 voorsprong te nemen.
The Suns zijn nog nooit zo dicht bij een NBA-titel geweest. Niet slecht voor een team waarvan de coach de spelers eerder dit seizoen vertelde, dat het de meest onderschatte basisspelers van de competitie heef, waardoor de spelers gedwongen werden om zich te bewijzen.

‘Dat hebben we gedaan en we gaan ermee door’, zei Paul.
De Suns kwamen laat in de eerste helft op voorsprong, weerstonden de allesomvattende poging van Giannis Antetokounmpo om de Bucks terug te brengen.
Antetokounmpo had 42 punten en 12 rebounds in zijn tweede wedstrijd, nadat hij twee wedstrijden had gemist vanwege een linkerknieblessure.

De Suns hadden zelfs nooit eerder een voorsprong in een NBA Finals, tot hun overwinning met 118-105 in Game 1. Ze hebben de eerste twee wedstrijden in zowel 1976 als 1993 verloren, hun enige andere optredens, en nooit meer dan twee wedstrijden gewonnen in beide series. Ze hebben er dit keer al twee en gaan voor een derde zondag in Milwaukee, waar voor het eerst sinds 1974 een NBA Finals wedstrijd gaat plaatsvinden.

‘We weten wat de situatie is’, zei Antetokounmpo. ‘We gaan naar huis en proberen het beter te doen.’

Jrue Holiday speelde agressiever dan in Game 1, maar scoorde 17 punten en Khris Middleton had 11, dus Antetokounmpo moest het alleen doen.
Het komt erop neer, dat de Bucks voor de tweede keer dit ‘post season’ een 2-0-achterstand moeten overwinnen.  Ze deden het tegen de Brooklyn Nets in de halve finale van de Eastern Conference, maar hadden wat hulp toen eerst James Harden en daarna Kyrie Irving geblesseerd raakten. Nu staan ​​ze tegenover een Suns-team, dat op volle sterkte is. 

Phoenix starte met een 65-50 voorsprong de derde quarter, maar vrijwel Antetokounmpo alleen weerhield Suns ervan om echt weg te komen van de Bucks.  Hij scoorde 20 van de 33 punten van de Bucks in deze quarter. Milwaukee bracht de achterstand helemaal terug tot zes in de vierde quarter, maar Paul sloeg terug met een 3-pointer en Bridges had een basket om de voorsprong snel terug te brengen naar dubbele cijfers.

‘Niets wat Giannis doet verbaast me meer. Hij heeft niet voor niets de bijnaam Freak”, zei Bucks guard Pat Connaughton. ‘Ik zal zeggen dat het ongelooflijk is wat hij heeft kunnen doen.’

error: Kopiëren mag niet!