Horeca buitenterrassen vanaf zaterdag weer open

De horecabedrijven mogen vanaf zaterdag hun buitenterrassen weer open stellen. Bezoekende gasten worden wel op het hart gedrukt hun bewijs dat ze tenminste één vaccinatieprik hebben gehad te overleggen. Dat kunnen ze doen door op hun mobieltje een foto te maken van hun vaccinatiekaart.

De horecabedrijven dienen er ook op toe te zien dat medewerkers die direct in contact komen met klanten tenminste een vaccinatie dosis hebben gehad. Afhalen en leveren van bestellingen worden gehandhaafd. Robbin Roemer, woordvoerder van de Vereniging Horeca Suriname zegt, dat deze afspraken donderdag zijn gemaakt met de autoriteiten. Er zal nog verder gesproken worden over “indoor dining”. 

Roemer benadrukt, dat de bestaande Covid-protocollen voor de horeca van kracht blijven. Dat betekent mond/neuskapje op, handen ontsmetten, anderhalve meter afstand van elkaar, maximaal 4 personen aan een tafel. Verder moet er een plattegrond van de zaak duidelijk zichtbaar voor het publiek aangeplakt zijn. Alleen aan de tafel mag de mond/neuskap af. De horecabedrijven zullen hun interne bedrijfscampagne om medewerkers te motiveren zich te laten vaccineren opvoeren.

Ongeveer 70 procent van alle medewerkers in de horeca is reeds gedeeltelijk dan wel volledig gevaccineerd. Volgens Roemer kunnen de medewerkers niet gedwongen of verplicht worden zich te laten vaccineren, ‘maar we gaan ze wel nadrukkelijk wijzen op het belang ervan’. De toestemming op de buitenterrassen weer open te mogen stellen is met grote opluchting ontvangen door de horecasector.

De sector heeft het heel zwaar te verduren gehad vanwege de Covid-19 pandemie. Ze moesten maandenlang hun deuren gesloten houden en daardoor nagenoeg al hun inkomsten derven. Met het alvast weer openstellen van de buitenterrassen kunnen ze in elk geval weer wat inkomsten binnen halen.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: