Pompstations blijven vrijdag 9 juli gesloten

De pompstations in het land blijven vrijdag 9 juli gesloten. Dat heeft de voorzitter van de Surinaamse Service Station Exploitanten Bond (SSEB) donderdagavond laat de redactie van Dagblad Suriname laten weten.

Het besluit om de benzinestations dicht te houden is donderdagavond genomen tijdens een met spoed belegde algemene ledenvergadering van de bond. De leden eisen loskoppeling van de winstmarge van de oliemaatschappijen. Er zou geen duidelijkheid zijn vanuit de regering over het aanpassen van de winstmarge op basis van de koers van SRD 21,162. Verder is er geen duidelijkheid wat betreft het vastleggen en het ontkoppelen van de winstmarge tussen retailers en oliemaatschappijen.

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zou geen overleg willen met de SSEB. De verhoogde pompprijs en de lage bedrijfsmarge van de pomphouders heeft negatieve effecten op de bedrijfsvoering.

Ook is volgens de pomphouders ten onrechte een bedrag van SRD 0,50 ingehouden als te zijn govermenttake.

Dit bericht heeft Castelen donderdagavond verzonden aan zijn leden:

‘Beste leden, bedank voor jullie participatie op onze ALV.

Er is geen duidelijkheid over de navolgende zaken:

  1. 50 ct korting op de govermentake
  2. Aanpassing Marge op basis van de koers van 21,162 ct
  3. Vastleggen /ontkoppelen verdeling marge retailers en Oliemij.
    Er is unaniem door alle pomphouders van gow2, sol, rbe en de witte pompen, besloten om de stations morgen 9 juli gesloten te houden tot naderorde. Gaarne gevolg te geven aan deze oproep en de verdere berichten volgen,
    Namens SSEB’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: