Brazilië en Argentinië tegnover elkaar in finale van Copa America
DOOR CHRIS DINSDALE

10 juli 2021 – De 47e Copa America bereikt een climax als eeuwige rivalen Brazilië en Argentinië elkaar ontmoeten in de finale van 2021, gespeeld in het Estadio do Maracana, Rio de Janeiro.

Uruguay, Argentinië of Brazilië hebben op acht na alle trofeeën in de geschiedenis van het toernooi opgeëist. Brazilië is de titelverdediger en versloeg Peru in 2019 op eigen bodem en won daarmee hun negende titel. Terwijl Argentinië vier nederlagen heeft geleden in de finale sinds de laatste titel in 1993, met overwinning op Mexico.

Sinds 1993 heeft het toernooi over het algemeen 12 teams gehad – alle 10 CONMEBOL-teams plus twee teams van andere confederaties. Dit jaar hebben echter alleen continentale teams Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela deelgenomen vanwege Covid-19-beperkingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: