KNVB heeft zijn zinnen gezet op Louis van Gaal als nieuwe bondscoach Nederlands voetbalelftal

De KNVB heeft Louis van Gaal op nummer een gezet in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Na het mislukte EK is er behoefte aan een ervaren baas die Oranje naar het WK van 2022 in Qatar leidt, zo meldt het AD donderdag 8 juli.

De 69-jarige succestrainer wordt gezien als de best gekwalificeerde man voor de zware klus die er meteen vanaf september ligt.

Tussen 1 en 7 september speelt Oranje drie interlands die allesbepalend kunnen worden in de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Noorwegen-uit, Montenegro-thuis, Turkije-thuis zijn drie opdrachten in zeven dagen, met slechts twee dagen voorbereidingstijd voor de start van het drieluik op woensdag 1 september in Oslo.

Oranje is de kwalificatie matig gestart. Na drie duels staat Nederland gelijk met de Noren en de Montenegrijnen (zes punten) en een punt achter Turkije, dat in maart met 4-2 van Oranje won. Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK.

Van Gaal geniet sinds een aantal jaren van een rustiger leven. Zijn laatste trainersklus eindigde in 2016 bij Manchester United. Zijn tijd brengt hij nu deels door in Portugal en Zwitserland, waar hij net als in Nederland, huizen heeft. Maar, hij staat ook nog steeds dicht bij het topvoetbal. Op Ziggo Sport analyseert hij buitenlandse topduels. 

Onlangs werd bekend dat hij komend seizoen éénmalig als clubcoach terugkeert op de bank. Dat is op 24 september bij Telstar tegen Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, in het kader van een goed doel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: