Djokovic eenvoudig naar kwartfinale van Wimbledon

Italiaan Berrettini ook door naar kwartfinale na winst op Wit-Rus Ivasjka

Novak Djokovic heeft op overtuigende en eenvoudige wijze de kwartfinale van Wimbledon bereikt. De nummer 1 van de wereld had weinig problemen met de Chileen Christian Garin. Hij won in drie sets met 6-2, 6-4, 6-2.

Pas in de derde game slaagde Garin erin om een punt te scoren. De eerste set was op dat moment eigenlijk al verloren voor de Chileen, het werd 6-2.

In de tweede set bood hij beter partij en ook ging de foutenlast bij Djokovic langzaam omhoog. Alleen op het juiste moment forceerde de Serviër wel de break, waarna hij die set ook binnen sleepte. Vervolgens was het verweer van Garin gebroken en zo bereikte Djokovic in straight sets de laatste acht.

Berrettini ook door naar kwartfinale

Ook de Italiaan Matteo Berrettini is vrij eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinales van Wimbledon. De als zevende geplaatste Berrettini, was veel te sterk voor Ilja Ivasjka uit Wit-Rusland: 6-4 6-3 6-1.

Berrettini schakelde in de tweede ronde Botic van de Zandschulp uit. Hij won in drie sets van de Nederlander 6-3 6-4 7-6 (4). Berrettini verloor vooralsnog slechts een set tijdens zijn vier wedstrijden op Wimbledon.

De Duitser Alexander Zverev of Canadees Félix Auger-Aliassime wordt de tegenstander van Berrettini in de kwartfinale.

Poolse Swiatek uitgeschakeld door Tunesische Jabeur

Iga Swiatek is in de vierde ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De als zevende geplaatste Poolse verloor in drie sets van Ons Jabeur uit Tunesië: 5-7 6-1 6-1.

Swiatek won in 2020 Roland Garros, waar ze dit voorjaar tot de kwartfinales kwam. In haar enige optreden tot dusverre op Wimbledon in 2018 sneuvelde ze in de eerste ronde. Tegen de als 21e geplaatste Jabeur had de 20-jarige Swiatek het ook in de eerste set moeilijk, maar door vier games op rij te winnen pakte ze die set alsnog met 7-5.

Jabeur won daarna de tweede set met drie breaks met 6-1. In de derde mocht de Tunesische op 5-1 zelf voor de wedstrijd serveren. Op haar eerste matchpoint besliste ze de partij.

Jabeur moet in de volgende ronde af zien te rekenen met Arina Sabalenka. De als tweede geplaatste speelster uit Wit-Rusland won in drie sets van Elena Rybakina uit Kazachstan: 6-3 4-6 6-3.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: