Dak- en thuisloze na roof portemonnee van visser zelf beroofd door twee mannen

De politie van het bureau Centrum heeft zaterdag 3 juli de 53-jarige R.K., alias ‘Sjota’, in het stadscentrum aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagmiddag 5 juli.

R.K., die een zwerversbestaan leidt, wordt ervan verdacht zaterdag op de Heiligenweg een visser onder bedreiging van een scherp voorwerp te hebben beroofd van zijn portemonnee met inhoud. Na het geld uit de portemonnee te hebben gehaald, gooide de dak- en thuisloze de lege portemonnee weg en sloeg op de vlucht. 

Het slachtoffer deed na de beroving aangifte op het politiebureau. Terwijl hij aangifte deed, stapte een getuige het politiebureau binnen met de lege portemonnee van het slachtoffer.

De getuige zei tegen de politie dat een auto met twee mannen naast de vluchtende dak- en thuisloze man stopten. Zij trokken de man in het voertuig en maakten hem het geld afhandig. Vervolgens zetten de twee R.K. uit het voertuig en reden in volle vaart weg.

Na een ingesteld onderzoek werd de verdachte R.K. door de politie opgespoord en in de directe omgeving van de Heiligenweg aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!