Jonge I-Phone oplichter (18) door omstanders in de kraag gevat

De 18-jarige D.S. (18) is dinsdagavond 29 juni door omstanders in de omgeving van de Rodastraat aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 2 juli.

Het politieonderzoek wees uit, dat D.S., die nog schoolgaand is, onder een fake account via social media een afspraak had gemaakt met een verkoper van een I-Phone. Zoals afgesproken ontmoette de verkoper de verdachte, die zich voordeed als Chivaro R. in de Fred Muraystraat.

Tijdens de onderhandeling hield D.S. de verkoper voor, dat hij vanwege de slechte internetverbinding dichtbij de woning zou gaan staan om het toestel uit te testen. Bij die gelegenheid nam hij plotseling de benen en rende verschillende percelen op. Bij navraag bleek, dat Chivaro niet woonachtig is in de Fred Muraystraat en niet bekend is bij de bewoners.

De benadeelde schreeuwde om hulp en het lukte omstanders omde jongen aan te houden. De verdachte werd overgedragen aan de politie van het bureau Nieuwe Haven, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd D.S. door de politie in verzekering gesteld. De I-Phone, die op de verdachte werd aangetroffen, is inmiddels afgestaan aan de eigenaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: