Sinopharm-vaccins ‘overhandigd’ aan president Santokhi

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag 2 juli van Hongyan Ren, charge d’affairs, symbolisch de 100.000 Sinopharm-vaccins tegen Covid-19 ontvangen. Deze zending vaccins was maandag 28 juni in Suriname gearriveerd. Naast de vaccins zijn ook medische verbruiksartikelen gedoneerd, waaronder 102.400 wegwerpspuiten, tegen de achtergrond van de indamming van het Covid-19 virus en de inspanningen van beide landen ter realisering hiervan.

De regeringsleider heeft benadrukt, dat dit bijzondere en belangrijke dagen zijn in de relatie tussen China en Suriname. ‘Wij hebben onlangs 45 jaar diplomatieke betrekkingen tussen onze landen herdacht. Betrekkingen die gebaseerd zijn op liefde en solidariteit. De 100.000 vaccins en bijbehorende medische verbruiksartikelen worden zeer gewaardeerd door de overheid en het volk van Suriname’, aldus president Santokhi.

Hongyan Ren accentueerde, dat de Volksrepubliek China altijd bereidwillig is om Suriname te ondersteunen. ‘Wij zijn twee bevriende naties met goede strategische samenwerkingen in verschillende sectoren. Met deze donatie hoopt de Chinese president Xi Jinping een reële bijdrage te leveren om de Covid-19-pandemie beheersbaar te maken in Suriname. Verder sprak zij de verwachting uit dat Suriname heel gauw de coronacrisis kan overwinnen en haar economie kan stabiliseren.

President Santokhi stelde, dat er nu veel meer mensen in Suriname gevaccineerd kunnen worden. ‘Het is van eminent belang dat de vaccinatie-ratio blijft stijgen, zodat wij samen de Covid-19-pandemie kunnen verslaan’, merkte het staatshoofd op. De regeringsleider heeft de vaccins symbolisch overgedragen aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: