Sterling en Kane schieten Duitsland uit het EK-voetbal – Engeland wint met 2-0 van de Duitsers

Engeland heeft dinsdag in een weinig enerverende wedstrijd Duitsland op Wembley in Londen, met 2-0 uit het EK-voetbal geschoten. Duitsland voegt zich door de nederlaag bij het imposante rijtje vertrekkers op dit EK. Portugal, Frankrijk en Duitsland: ze sneuvelden allemaal al in de achtste finales. Door het verlies kwam er op Wembley na 15 jaar een einde aan het tijdperk van Joachim Löw.

De in eigen land zwaar bekritiseerde Harry Kane kwam vlak voor rust voor het eerst in de buurt van de Duitse goal, maar Mats Hummels wist nog net redding te brengen voor de bezoekers. Even daarvoor mochten de Engelsen niet klagen dat de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie middenvelder Kalvin Phillips na een smerige overtreding op Toni Kroos liet ontsnappen met een gele kaart.

Pas rond de 70e minuut wist Raheem Sterling het net van het Duitse doel te bereiken en de lange bloedeloze 0-0 op het scorebord om te zetten in een 1-0 stand.

Het was ook Sterling die tien minuten voor tijd Thomas Müller zomaar de vrije doortocht gaf, maar de vaak zo trefzekere vedette van Bayern München liet de opgelegde kans onbenut. Een paar minuten later brak Kane met zijn eerste treffer op het EK de ban. Nog belangrijker hij bezorgde Engeland ten koste van Duitsland een plek in de kwartfinales. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: