Vragen in Assemblee voor LVV-minister ter stimulering landbouwsector

In de Nationale Assemblee werd afgelopen week aan de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij voorgesteld om de interest voor de agrarische sector te verlagen met als het kan 4 tot 6 procent. Vrijstelling van importrechten van machines, chemicaliën, onderdelen en ureum ten behoeve van de landbouwsector. Ook een beter zaaizaad en padieprijs voor de bestaanszekerheid werden voorgesteld door VHP-Assembleelid Mohamedsafiek Gowrie uit Nickerie.

Deze aanpak werkt dan ook stimulerend voor jongeren. Gevraagd werd om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten. Dit geldt met name ook voor Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (ADRON) zodat het juiste kader geplaatst wordt voor het doen van bodemonderzoeken en het verzorgen van trainingen voor de boeren zowel voor de landbouw, tuinbouwsector en rijstsector.

Het Assembleelid wees verder op het belang van de interesse van jongeren voor de sector. “We moeten ze met open armen ontvangen.”

Minister Parmanand Sewdien zei onder andere in zijn reactie, dat ten aanzien van de chemicaliën deze reeds invoerrechtenvrij zijn, maar op machines is dat niet het geval. Bekeken moet worden hoe dat aan te pakken. De minister is voorstander van het principe van de juiste man op de juiste plaats, vandaar dat er voor ADRON een open sollicitatie gehouden zal worden. ADRON beschikt over een laboratorium en een trainingsafdeling, voerde de bewindsman verder aan.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: