Underdog Zwitserland stuurt na feilloze penaltyserie wereldkampioen Frankrijk naar huis

Het was de Franse ster Kylian Mbappé die als laatste speler van Frankrijk de bal niet achter de Zwitserse ‘bonsai’-keeper Yann Sommer, de naam die hij kreeg vanwege zijn lengte, wist te schieten in de penalty-serie na een 120 minuten durend spektakel dat eindigde in 3-3. In de kwartfinale wacht Spanje op de verrassende Zwitsers.

Zwitserland heeft maandagavond 28 juni voor het eerst sinds 1954 de kwartfinales van een EK-voetbal bereikt.

De Zwitsers hadden in de eerste helft verdiend de leiding genomen door een goal van Haris Seferovic (0-1). Een pass van Mbappé kwam iets achter Karim Benzema, maar de Real Madrid-spits kreeg de bal met een mooie voetbeweging toch mee en rondde oog in oog met de Zwitsere doelman Sommer af (1-1).  Slechts twee minuten later kwamen de Fransen op voorsprong. Na een fout in de Zwitserse opbouw plaatste Frankrijk een razendsnelle tegenaanval met opnieuw Benzema als doeltreffend eindstation (2-1).

Nadat Paul Pogba met een schitterend afstandsschot voor de 3-1 had gezorgd, leek de wedstrijd gespeeld, maar de Zwitsers kwamen op 3-2 door de kopsterke Seferovic. De Franse defensie wankelde en capituleerde in de 90e minuut door toedoen van Gavranovic (3-3). En zo draaide het uit op verlenging, terwijl de Fransen de kwartfinale plaats in de zak leken te hebben.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: