Trinidad & Tobago opent grenzen voor burgers en onderdanen

Trinidad en Tobago opent 17 juli de grenzen voor burgers en onderdanen van Trinidad en Tobago (T&T). Die aankondiging werd zaterdagmiddag 26 juni gedaan door premier dr. Keith Rowley, die de voorwaarden schetste waaronder mensen het land binnen mogen, zo melden diverse lokale media.

Hij zei, dat T&T-onderdanen die volledig zijn gevaccineerd (gedefinieerd als een persoon die twee weken voorafgaand aan de reis het vereiste aantal doses van een door de WHO goedgekeurd vaccin heeft gekregen en die 72 uur daarvoor het bewijs heeft geleverd van een negatieve PCR-test), mogen binnenkomen, nadat zij het bewijs hebben geleverd van een negatieve PRC-test die niet langer dan 72 uur ervoor is afgenomen.

De premier zei dat zo iemand ongehinderd naar T&T mag reizen en rechtstreeks naar zijn huis mag gaan. Als een personen met kinderen reist, dan mogen die kinderen met hun ouders/verzorgers naar huis.

Een burger of inwoner van T&T die niet is ingeënt en T&T wil betreden, mag naar huis gaan, maar moet dan wel 14 dagen in quarantaine onder staatstoezicht. Ook zo’n persoon moet het bewijs van een negatieve PCR-test tonen die niet langer dan 72 uur eerder is genomen. De staatsquarantaine moet een door de staat gesanctioneerde hotel zijn en het verblijf voor rekening van de persoon.

Niet-onderdanen die niet zijn ingeënt tegen Covid-19 zullen op dit moment geen toegang krijgen tot T&T.

Rowley zei ook, dat Caribbean Airlines meer details gaat geven en dat een gedigitaliseerd systeem waarin de reiziger informatie over de vaccinatiestatus kan verstrekken op het moment van de boeking (al beschikbaar in sommige Caribische landen) beschikbaar zou zijn in T&T vóór 17 juli.

Hij zei verder, dat hij met de procureur-generaal in gesprek gaat om de straffen te verhogen voor personen die probeerden het land binnen te komen met valse vaccinatiedocumenten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: