België verslaat in spannende EK-wedstrijd Portugal met 1-0

In het Spaanse Sevilla was België zondag 27 juni met 1-0 te sterk voor regerend Europees kampioen Portugal. Het was in Andalusië niet alles goud wat er blonk voor de Belgen, want de grote ster Kevin De Bruyne viel met een enkelblessure uit. 

De Belgen zitten in een heel zwaar deel van het schema met Italië als volgende tegenstander in de kwartfinale in München en daarna een ploeg uit het kwartet Frankrijk/Kroatië/Spanje/Zwitserland. 

Thorgan Hazard staat vaak op het tweede plan, maar op het EK speelt hij vooralsnog een belangrijkere rol dan zijn oudere broer Eden. Vlak voor rust haalde de speler van Borussia Dortmund uit met een prachtig schot dat leidde tot de 1-0. 

België verdedigde massaal en leunde daarbij op drie routiniers met een Ajax-verleden: Toby Alderweireld-Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Zonder franje haalde België in een spannende slotfase de eindstreep.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: