Wapens en munitie verdwenen uit wapenkamer in woning Desi Bouterse

Naar verluidt zijn wapens en munitie verdwenen uit de wapenkamer in de woning van oud-president Desi Bouterse. De wapens en munitie zouden in beheer zijn geweest van de beveiliging van Bouterse. 

Het Openbaar Ministerie laat vrijdagavond 25 juni in een persbericht weten, dat op enkele nieuwssites een bericht is verschenen onder de kop “Wapens en munitie verduisterd vanuit residentie Bouterse”, ‘welke de indruk wekt dat het afkomstig is van het Openbaar Ministerie. Voormeld bericht is niet afkomstig van het Openbaar Ministerie en distantieert zij zich van de inhoud hiervan.’

‘Wij benadrukken dat berichtgeving afkomstig van het Openbaar Ministerie is voorzien van het logo van het Openbaar Ministerie en/of van een stempel’, zo schrijft het Openbaar Ministerie.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) kaartte de verdwijning vrijdagmiddag 25 juni aan tijdens de begrotingsbehandeling in de Assemblee. Hij wilde van de regering weten of er nadere informatie beschikbaar is en of deze gedeeld kan worden aan het parlement. 

Plaatsvervangend voorzitter van de Assemblee Gregory Rusland schorste hierop de vergadering korte tijd voor overleg met president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. Bij de voortzetting van de vergadering, zei Rusland dat Santokhi later mededelingen doet over de verdwijning van wapens en munitie uit de woning van oud-president Bouterse,

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: