Man (53) op heterdaad betrapt bij diefstal diesel uit truck te Livorno

De 53-jarige W.G. is afgelopen woensdagochtend door een alerte buurman en de benadeelde aan de Mangreweg in het ressort Livorno aangehouden toen hij diesel uit de truck van de benadeelde aan het stelen was. Na zijn aanhouding werd G., die ook aan de Mangreweg woont, overgedragen aan de politie van het bureau Livorno. Dit meldt het Korps Politie Suriname vrijdagochtend 25 juni.

Volgens verklaring van de aangever, stelde zijn buurman hem omstreeks 02.00 uur in kennis, dat een man diesel uit zijn Daf-truck wegnam. Samen met de buurman nam hij een kijkje en troffen de man onder de truck aan. Een jerrycan met diesel, een nijptang en een metaalzaag werden in zijn directe omgeving gevonden. 

De bedradingen van de truck had W.G. ook al met de metaalzaag doorgesneden en klaargezet om mee te nemen. De twee mannen hielden de verdachte aan, maar die zag kans weg te komen. Na een zoekactie van de buurman en de eigenaar van de truck kon G. rond acht uur ‘s morgens toch weer worden aangehouden, waarop de politie werd ingeschakeld.

De verdachte werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde daar, dat hij onder de truck uitrustte, omdat hij tot in de late avond van dinsdag 22 juni stenen had gesjouwd voor een andere buurman.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is W.G. achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: