Guyana weigert lading hulpartikelen van Trinidad & Tobago te accepteren

Guyana heeft geweigerd een grote zending artikelen te accepteren die door Trinidad & Tobago werd als steun bij de hulpverlening aan overstromingen in het land. Dat melden lokale media op Trinidad & Tobago vrijdag 25 jjuni.

Overheidsfunctionarissen van Trinidad & Tobago hadden de goederen samengesteld in overeenstemming met Guyana’s verzoek via het Caricom-secretariaat, maar toen dit land contact opnam om de logistiek voor de levering uit te werken, kreeg Trinidad & Tobago te horen, dat de ulphgoederen niet nodig waren.

De Guyanese minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking Hugh Hilton Todd had op 18 juni een brief gericht aan zijn collega op Trinidad & Tobago, waarin stond dat Guyana pompen nodig heeft om overtollig water te verwijderen, maar verder niets op de consignatielijst die zij aan Caricom hadden verstrekt.

Todd: ‘Ik wil adviseren dat de kritieke items op dit moment zijn pompen om te voldoen aan de dringende vraag naar meer afvoercapaciteit. Andere items zijn tot nu toe voldoende gedekt.’ 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: