Extra steun bieden aan degene die het zwaar hebben

In deze coronacrisis hebben velen het heel erg zwaar. Er ontstaan hierbij veel spontane initiatieven om de groepen die het zwaar hebben extra te ondersteunen. Via social media geven mensen vaker anoniem aan dat ze met een probleem zitten, maar ook zijn er mensen die zelf het initiatief nemen om anderen te helpen.

Een burger zegt: ‘Mensen schamen zich veelal om te zeggen dat ze hulp nodig hebben, omdat ze merken dat niet een ieder bereid is te helpen. Sommige mensen leveren heel wat kritiek, zoals ga maar werken als je dit of dat wil, maar ook keiharde dingen zoals je moest maar geen kind maken als je wist dat je niet voor dat kind zou kunnen zorgen. Gelukkig reageren mensen ook heel spontaan en die hulp wordt ook echt geboden. Ook als men eten over heeft wordt er aangegeven, dat mensen die op dat moment niks te eten hebben, het mogen ophalen. Verder geven mensen ook aan, dat ze kleding hebben voor degenen die het niet zo breed hebben. En dat is heel mooi om te zien in deze tijd.’

De burger geeft ook aan, dat het juist in deze tijd heel belangrijk is om anderen te helpen die het zwaar hebben.

‘Het hoeft niet altijd te betekenen, dat je heel veel geld of spullen moet doneren. Het kan zeker ook met eenvoudige dingen, zoals een bordje eten aan iemand aanbieden die dat niet heeft. Door anderen op te bellen kun je te weten komen of ze hulp nodig hebben. Je zou kunnen aanbieden om bijvoorbeeld spullen te kopen voor oudjes die niet zelf uit huis kunnen. Natuurlijk zijn risico’s daaraan verbonden, het is dus van belang dat je de Covid-maatregelen in acht neemt, als je hulp wilt bieden aan anderen. Ook als je niet zelf hulp zou kunnen bieden kan je dat bijvoorbeeld aangeven op social media of een instantie die zich daarmee bezighoudt, zoals Stichting 1 voor 12. Er zijn altijd heel wat mensen die heel spontaan reageren. We zitten al te midden van een pandemie, laten we op elkaar letten en elkaar ondersteunen in deze periode. Door het virus hebben mensen het steeds zwaarder, vooral degene die van dag tot dag leven. Ook stijgen de prijzen in de winkels elke dag. Sommige zijn hun baan kwijt geraakt door de pandemie, je kunt je gewoon niet indenken wat mensen allemaal meemaken. Als je een dak boven je hoofd en eten hebt voor de dag mag je heel erg dankbaar zijn.’

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: