ABOS dient petitie in voor betere ordening gronduitgiftes

De Stichting Algemene Belangen Organisatie Suriname (ABOS) heeft donderdagochtend 24 juni een petitie ingediend bij de Nationale Assemblee. Vooral naar aanleiding van domeingronden heeft voorzitter Martin Atencio de aandacht gevraagd van enkele vertegenwoordigers van de Nationale Assemblee.

Aanleiding voor de actie is, dat mensen  te Commewijne al jaren wachten op een stuk grond. Atencio noemt ook dubbele gronduitgiftes als bron voor grote ontevredenheid bij de betrokkenen. Het gaat ook om mensen met beschikkingen waarvan de gronden weer zijn ingetrokken. Andere personen kunnen ieder moment ontruimd worden.

Atencio laat weten, dat zeker 2.000 tot 3.000 personen in Commewijne geholpen kunnen worden aan een stuk grond. De groep ontevreden deelnemers wil graag een oplossing en participatie in het monitoringssysteem. Atencio laat weten, dat hij de voorzitter van de Assemblee, Marinus Bee, heeft gesproken in aanwezigheid van enkele Assembleeleden, waaronder de ondervoorzitter Dew Sharman (VHP) en de leden Edward Belfort (ABOP) en Patricia Etnel (NPS).

‘Ook de vicepresident die ik tegenkwam heb ik kunnen spreken en de zaken kunnen toelichten.’ Atencio is hoopvol gestemd, voor aanstaande dinsdag is hij door de Assembleevoorzitter uitgenodigd voor een gesprek.  

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: