Voetbal icoon Lionel Messi viert zijn 34e verjaardag

De Argentijnse voetbalster Lionel Messi viert donderdag 24 juni zijn 34e verjaardag en dat gaat bij zijn club FC Barcelona niet onopgemerkt voorbij, zo blijkt uit een reeks berichten op de Twitter-pagina van de club.

Op 24 juni 1987 werd in het Argentijnse Rosario een jongetje geboren. En niet zomaar een kindje, zo zou een paar jaar later al blijken. Lionel Messi bleek wel heel bijzondere dingen te kunnen doen met de bal. FC Barcelona haalde hem al snel naar Spanje en nu, op zijn 34e, wordt ‘de Vlo’ gezien als misschien wel de beste voetballer ooit. De sterspeler is aanvaller in het eerste team van Barcelona en in het nationale elftal van ArgentiniΓ«.

Messie is 1m70cm lang en zou zo’n 72 kilo wegen. Hij is linksbenig en draagt shirtnummer 10 voor zowel Barca als ArgentiniΓ«. Onlangs heeft de Nederlandse Barcelona trainer Ronald Koeman nog lovende woorden gesproken over Lionel Messi, nadat de sterspeler met twee doelpunten en een assist weer eens belangrijk bleek voor FC Barcelona en evenaarde recordhouder Xavi met zijn 767e wedstrijd voor de club.

‘Hij heeft maar weer eens laten zien dat hij de beste is’, zei Koeman.

Messi werd in 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 en 2019 uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, een record. Messi is verder ook de koning van de assist. De Argentijn bereidde in zijn imposante loopbaan liefst 324 treffers voor. Geen enkele speler kan daaraan tippen. Hij is ook de recordhouder van het aantal doelpunten voor 1 club: 672 bij Barcelona.

Messi trouwde op 30 juni 2017 met zijn jeugdliefde Antonella Roccuzzo in zijn geboorteplaats Rosario. Ze hebben drie zonen, Thiago, Mateo en Ciro. Het gezin woont in Castelldefels, een residentiΓ«le buitenwijk van Barcelona.

error: KopiΓ«ren mag niet!
%d bloggers liken dit: