Project ‘Distributie noodhulppakketten overheid’ gestart te Welgelegen

Het project ‘Distributie noodhulppakketten van de overheid’ is donderdag 24 juni gestart in het ressort Welgelegen. Het Bureau Eenheid van het Kabinet van de President trekt samen met ressortraad- en districtsraadsleden van het gebied, militairen en andere ondersteunende diensten het veld in.

In de komende dagen en weken worden verschillende ressorten in Paramaribo aangedaan. Op de Facebook-pagina van de Communicatie Dienst Suriname zal bekend worden gemaakt welke buurten komende dagen volgen. De organisatie vraagt de samenleving om vanwege de Covid-19 maatregelen thuis te blijven en niet op de trucks van het Nationaal Leger af te komen.

De noodhulppakketten worden tot aan huis geleverd. Degenen die zich geregistreerd hebben om in aanmerking te komen voor een noodhulppakket mogen met hun ID-kaart hun pakket in ontvangst nemen. Geregistreerden die niet thuis zullen zijn, mogen hun ID-kaart achterlaten voor een huisgenoot. Indien tijdens de distributie blijkt dat er bij de registratie missers zijn geweest, zullen die goedgemaakt worden door de mensen alsnog te registreren.

De organisatie wil een ordelijk verloop tijdens het uitdelen. Niemand mag zich naar de militaire trucks begeven met daarin de noodhulppakketten. De organisatie waarschuwt dat indien mensen geen gehoor geven aan de instructies er door de militairen maatregelen getroffen zullen worden.

Het project is in Coronie en Nickerie succesvol uitgevoerd. Bureau Eenheid verwacht ook een succes in Paramaribo. Dit project wordt volledig ondersteund door de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Regionale Ontwikkeling en Sport en Defensie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: