Condoleances in Assemblee naar aanleiding van overlijden kleinzoon ex-president

In de Nationale Asemblee hebben de diverse fracties donderdagochtend 24 juni bij aanvang van het vervolg van de begrotingsbehandeling condoleances uitgesproken aan de familie van de overleden Walter Bouterse, kleinzoon van voormalig president Desi Bouterse.

Walter Bouterse werd dinsdag dood aangetroffen in een woning aan de Bazaltstraat in Paramaribo met een schotwond in het hoofd. Politieonderzoek heeft inmiddels bevestigd, dat het gaat om zelfmoord.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar vroeg bij aanvang van de vergadering het woord en sprak zijn condoleances uit aan het adres van ex-president Desi Bouterse en familie. Hij wenste de oud-president en familie veel kracht toe. Vicepresident Ronnie Brunswijk bracht van regeringszijde zijn condoleances over aan de familie, hoewel dat volgens hem niet gebruikelijk is.  Andy Rusland (NPS), Ronny Asabina (BEP) en Asiskumar Gajadien (VHP) sloten zich ook aan in condoleances.

‘Geen precedent scheppen’

Evenwel wees Gajadien erop, dat hiermee geen precedent moet worden geschapen en willekeur gaat ontstaan met het uitbrengen van condoleances vanuit de Nationale Assemble. Er zijn velen die overlijden. Het is uiteraard hard om iemand te verliezen. Afgezien van de kans op precedentschepping beziet hij het overbrengen van condolences in dit geval vanuit humanitair oogpunt. Ook assembleevoorzitter Marinus Bee sprak zijn condoleances uit.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: