Minister Ramdin spreekt Amerikaanse investeerders toe: ‘Suriname is open for US-businesses’

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) werd woensdag een virtueel webinar gehouden met als thema ‘Suriname is Open for US-Businesses’ and ‘Doing Business in Suriname: An overview and opportunities’. Het webinar was een samenwerking met de Amerikaanse ambassade en had als doel Amerikaanse investeerders aan te trekken voor Suriname en die kennis te laten maken met de cultuur, leefgemeenschap en investeringsklimaat in Suriname. 

Ambassadrice Karen Williams gaf kort de relatie met Suriname aan om de investeerders aan te moedigen om te kiezen te investeren in Suriname. Minister Albert Ramdin heeft tijdens zijn toespraak aangegeven Amerikaanse investeerders te willen verwelkomen in Suriname. De regering wil een goed investeringsklimaat creëren voor alle investeerders, of dat nu nationaal, regionaal of mondiaal is. De bewindsman gaf ook aan, dat de relatie met de VS niet alleen actief is op diplomatiek niveau, maar ook op het gebied van handel en politiek. 

Voorts heeft de minister de situatie waarin het land verkeerd aangekaart en aangegeven dat er vooruitgang wordt geboekt met de genomen besluiten van de regering, waaronder de gang naar het IMF (Internationaal Monetair Fonds), om het land economisch weer goed op spoor te zetten. Minister Ramdin zei, dat het juist goed is dit aan te kaarten en om het niet als negatief te zien, maar juist een goede gelegenheid om zaken te doen met Suriname op het gebied van olie en gas, mijnbouw, agrarische sector, handel en toerisme. 

‘Wij gaan van een crisissituatie naar een veerkrachtig en stabiel investeringsklimaat’, sprak de minister. Verder zijn Surinamers, aldus Ramdin, vredelievend, er is een goede werkethiek en er is vertrouwen in de economie. Minister Ramdin zei tenslotte, dat Suriname een kleine economie heeft, hoe eerder je komt, zul je in contact zijn met de beste personen die je nader zullen begeleiden via zijn ministerie. Suriname staat garant voor veiligheid en verwelkomt alle internationale partners. 

‘Suriname heeft veel mogelijkheden te bieden aan internationale investeerders en is rijk aan natuurlijke hulpbronnen en is er genoeg potentie in andere sectoren die de duurzame ontwikkeling kunnen bewerkstelligen ter versterking van onze economie.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: