VS blijft Covid-19-hulp verlenen aan Suriname

Met een donatie van US$ 15.000 aan medische benodigdheden dinsdag 22 juni, heeft de VS haar inspanningen voortgezet om Suriname te ondersteunen in de strijd tegen de wereldwijde Covid-19-pandemie.

De Amerikaanse ambassadrice in Suriname, Karen Lynn Williams, overhandigde dinsdag tijdens een bezoek aan ’s Lands Hospitaal de dozen met PBM’s en andere benodigdheden aan minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin. Deze laatste partij voorraden werd geleverd door het U.S. Southern Command, het militaire commando in Florida dat een lange en nauwe werkrelatie heeft met het Surinaamse leger.

‘Het aanpakken van de Covid-19-pandemie is de topprioriteit voor de Amerikaanse ambassade’, zei luitenant-commandant Ida Quigley, het hoofd van het militaire verbindingsbureau van de Amerikaanse ambassade in Paramaribo, wiens kantoor de donatie coördineerde. ‘Helpen bij het aanpakken van deze pandemie is een manier voor zowel onze naties als de regio om veilig en stabiel te blijven.’

Dit is slechts de laatste inspanning die de VS de afgelopen maanden heeft ondernomen om Suriname te helpen tijdens deze pandemie.

In juni 2020 heeft het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) US$ 185.000 bijgedragen aan de Pan American Health Organization (PAHO) en US$ 36.100 aan UNICEF om hen te helpen met hun risicocommunicatie, infectiepreventie en -bestrijding, casemanagement en IPC WASH-programma’s om Covid-19 in Suriname.

Toen de scholen in oktober 2020 begonnen te openen, schonk de Amerikaanse ambassade US$ 50.000 aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) aan het ministerie van Onderwijs om de veilige opening van de nationale scholen te vergemakkelijken.

Toen, in januari 2021, tijdens een bezoek aan Suriname door admiraal Craig S. Faller, commandant van het U.S. Southern Command (SOUTHCOM), overhandigde hij de eerste dozen van meer dan US$ 650.000 aan voorraden en humanitaire hulp geleverd door SOUTHCOM. Die eerste benodigdheden, via het Humanitaire Hulpprogramma van SOUTHCOM, kwamen in januari, februari en mei in drie golven in Suriname aan en omvatten ventilatoren, defibrillators en andere verbruiksartikelen, apparatuur en benodigdheden die compatibel zijn met wat Surinaamse ziekenhuizen gebruiken. 

De donatie van dinsdag is een extra US$ 15.000 aan persoonlijke beschermingsmiddelen en uitrusting.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: