Sporttrainers pakken hun lessen ook op

Door de ontheffing van de totale lockdown door de week en de verschuiving van de avondklok hebben enkele sporttrainers besloten de diverse trainingen weer op te pakken. Een trainer die zwemles geeft, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat kinderen niet alleen achter zijn met de school, maar ook met trainingen.

De kinderen die dagelijk les volgen, hebben dat niet kunnen doen de afgelopen weken en zijn hierdoor achter geraakt.

“Nu moesten ze al examen maken, maar het  is de inhaalperiode geworden”, zegt de trainer. De kinderen die bijvoorbeeld twee keer in een week op les kwamen, gaan nu drie tot vier keren komen. Enkelen zullen zelfs vijf keren moeten komen om alles te kunnen inhalen. De maatregelen blijven strak gehandhaafd”, benadrukt de trainer.

“Per kind mag er een ouder mee of er kan buiten het zwembad gewacht worden op het kind. De kinderen die al geweest zijn de afgelopen dagen waren heel blij en enthousiast. Ook heb ik gemerkt dat de lessen aandachtig worden gevolgd, zelfs meer dan voorheen.”  De trainer vindt het heel prettig dat de kinderen weer hun lessen kunnen volgen. “Door thuis te zitten raken zij ook gestrest en de ouders zijn daardoor ook geïrriteerd. Deze kleine ontspanning, hebben beide partijen nodig”, aldus de trainer.

Melanie, die vijftien is, zegt dat zij heel blij is om lessen te volgen. Zij verlangde al dagen om naar zwemles te gaan. “Ik ben heel lang niet geweest. Voor juni zelfs. Door het weer konden mijn ouders niet in het verkeer of door de wegen die onder water zaten rijden, dus ik heb veel lessen gemist. Maar, nu kan ik ze gelukkig weer inhalen. Alleen kijk ik nog uit naar wanneer de school weer kan beginnen. Maar, alles zal wel beetjes bij beetjes gaan.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: