Voorzitter Spaanse La Liga: ‘Barcelona, verlaag lonen anders verdwijnt Messi’

La Liga-voorzitter Javier Tebas heeft Barcelona gewaarschuwd dat ze hun lonen moeten verlagen of het risico lopen Lionel Messi te verliezen wanneer zijn huidige contract over negen dagen afloopt.

‘Barcelona heeft hun loonplafond overschreden’, zei Tebas maandag 21 juni. ‘Ik hoop dat ze Messi kunnen behouden, maar daarvoor zullen ze elders moeten bezuinigen.’

De topspeler van het Spaanse voetbal voerde voorafgaand aan het seizoen 2020-21 een loonplafond van € 382,7 miljoen in. Hoewel Barcelona enige speelruimte werd toevertrouwd, hadden de Catalaanse giganten tijdens de vorige campagne 671 miljoen euro aan loon.

Messi, die met Argentinië deelneemt aan het Copa America-toernooi, heeft zijn intenties voor volgend seizoen niet publiekelijk geuit. De huidige deal van de ster, die hij in 2017 tekende, heeft een waarde van meer dan € 500 miljoen.

De waarschuwing van Tebas komt dagen nadat Barcelona-chef Joan Laporta toegaf dat de financiën van de organisatie er slechter aan toe zijn dan hij had gedacht.

Laporta beweert dat de beste manier om de lonen te verlagen is om een ​​reeks zomerse vertrekken te coördineren, iets wat Tebas maandag herhaalde.

‘Barça moet zijn schulden herstructureren’, zei Tebas. ‘Als ze dat voor elkaar krijgen, is de situatie niet ernstig.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: