Britse en Duitse media zeer lovend over race Max Verstappen op Paul Ricard

Max Verstappen heeft zondag na een magistrale race tijdens de Grand Prix van Frankrijk de leiding in het WK-klassement van de Formule 1 verstevigd. De coureur van Red Bull passeerde in de voorlaatste ronde op Circuit Paul Ricard zijn Britse rivaal Lewis Hamilton en maakte daarmee veel indruk op de buitenlandse media. 

De Britse kwaliteitskrant The Guardian schrijft maandagochtend 21 juni: ‘De Grand Prix van Frankrijk gaat de boeken in als een sage. Dit was er een om nooit te vergeten. Op Paul Ricard kwam de titanenstrijd tussen Verstappen en Hamilton tot een ongekende krachtmeting, waarbij de twee beste coureurs ter wereld elkaar de hele wedstrijd opjaagden. Max Verstappen en Red Bull kwamen als beste uit de bus, maar pas na een race die was als eb en vloed.’

De krant schrijft ook: ‘Voor het eerst sinds 2013 won Red Bull drie grands prix op een rij. En dat is toch vooral de verdienste van Verstappen, die dit jaar tot volle wasdom is gekomen. Hij is een magistrale coureur, die bij de laatste passeeractie bij Hamilton in de Mistral-chicane elke centimeter op de baan perfect benutte en Hamilton machteloos achterliet.’

De eveneens Britse krant Daily Mail: ‘De winnaar is iemand die nu op zijn gemak is en geniet van de eerste echte kans op een wereldtitel. Bij Mercedes stapelen de problemen zich juist op. Het belangrijkste is daarnaast dat Red Bull gewoon goed bezig is. De vraag van het seizoen is dan ook: hoe gaan Hamilton en Mercedes reageren?’ 

‘Aan de dominantie van Lewis Hamilton komt blijkbaar een einde’, zo schrijft de Duitse krant Bild. ‘Dit seizoen lijkt Hamilton voor het eerst af te zwakken.’ De 36-jarige Brit domineert in de Mercedes sinds 2014 de Formule 1. Alleen in 2016 moest hij de wereldtitel aan zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg laten. In alle andere seizoenen was hij de grote heerser, waardoor Hamilton nu net als Michael Schumacher het recordaantal van zeven titels achter zijn naam heeft staan.

Bild schrijft verder, dat Hamilton voor het eerst sinds het najaar van 2019 in drie opeenvolgende races niet heeft weten te winnen. Het is dan ook ‘crisis’ bij Mercedes, concludeert de Duitse krant.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: