Volledig openstelling markt brengt groenteprijs niet omlaag

‘De markt is volledig opengesteld, maar om eerlijk te zijn zie je geen verschil tussen de prijzen op straat en de markt. De prijzen van de groentesoorten zijn hoog. Na weken dacht ik de markt in te gaan, maar schrok van de prijzen’, zegt een burger tegenover de krant.

‘Ook was het ook bijna leeg. Je zag nauwelijks standhouders zowel binnen als buiten. Alleen door de prijs durfde ik niet verder te gaan op de markt. Je hebt goedkopere groenten, maar die zijn te vinden  bij de illegale venters langs de straat. Ik hoop dat de prijzen veranderen, want nu lijkt het reddeloos. De prijzen in de winkel zijn al niet te redden, heb je nu ook de prijzen van de groentesoorten, het is te veel geworden nu’, zegt de burger.

Een standhouder zegt, dat de prijzen wel hoog zijn, maar dat men toch rekening houdt met mensen die bereid zijn te kopen.

‘Als iemand de prijs te hoog vindt, kan er een andere prijs gegeven worden, maar het kan ook niet bij alle klanten voorkomen. Enkelen van ons kopen de groenten nog steeds duur bij de groothandelaren en het weer is nog steeds slecht. Dus het ligt niet alleen in mijn handen’, zegt de standhouder.

‘Wij hebben het allemaal moeilijk. Ik hoop dat het wel iets beter wordt’, zegt een andere burger. ‘De aanpak van de legale venters zowel als de andere kleine knellende punten moeten nu wel opgelost worden. Er is genoeg ruimte en tijd geweest om te kijken hoe het opgelost kan worden. Dus nu moet er niet gezegd worden, dat men nog eraan werkt. We leven in een moeilijke tijd en er komen steeds besmetting bij. Maar, het leven gaat door en daarom moet er ook gewerkt worden aan verandering’, aldus de burger.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: