Alleen volledig tegen Covid gevaccineerde personen welkom bij WK-voetbal in Qarar

Qatar staat alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen Covid-19 toe om het WK-voetbal van volgend jaar bij te wonen en is in gesprek om een ​​miljoen doses vaccins veilig te stellen voor het geval de wereldwijde immunisatie-inspanningen achterblijven, zei de premier.

De Golf-Arabische staat is gastheer van het vier weken durende toernooi in november 2022 en de voorzitter van de wereldwijde voetbalorganisatie FIFA heeft gezegd, dat de wedstrijden in volle stadions zullen worden gehouden.

Premier Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani vertelde tegen maandag 21 juni tegen media, dat hoewel verwacht wordt dat de meeste landen hun burgers tegen die tijd zouden hebben ingeënt, Qatar nog steeds maatregelen neemt om een ​​succesvol evenement te garanderen.

‘We zijn momenteel in onderhandeling met een bedrijf om een ​​miljoen doses Covid-19-vaccins te verstrekken om een ​​aantal van degenen die naar Qatar komen te immuniseren en te vaccineren’, zei hij in opmerkingen die ook door het staatspersbureau QNA werden verspreid, zonder de identificatie van de firma.

Het was niet meteen duidelijk hoe die vaccins zouden worden aangeboden. De meeste coronavirus vaccins vereisen twee doses die weken na elkaar worden toegediend.

Qatarese functionarissen hadden eerder gezegd, dat ze hopen een coronavirusvrij toernooi te houden en waren van plan om vaccinaties beschikbaar te stellen voor aanwezigen die nog niet waren ingeënt.

Qatar ent zijn burgers en inwoners met de vaccins Pfizer-BioNTech en Moderna. Het heeft minstens 2.8 miljoen doses toegediend, genoeg om ongeveer 50,8% van de bevolking te vaccineren, volgens een Covid-19-tracker van persbureau Reuters.

Sheikh Khalid zei dat de 2021 Arab Cup, die Doha in december organiseert, de paraatheid van Qatar zal weerspiegelen om grote toernooien te organiseren.

Hij zei dat een groot aantal stadions was voltooid en dat het werk aan drie stadions werd voortgezet, waaronder het Lusail Stadium, dat de laatste wedstrijd van het WK 2022 zal organiseren en dat nu voor 90% voltooid is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: