Vernieuwde SchoolTV is ter aanvulling van leerprogramma basisonderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is op maandag 14 juni van start gegaan met de eerste testuitzending van de vernieuwde SchoolTV. Op vrijdag 18 juni vond de laatste testuitzending plaats. Per 21 juni zal SchoolTV officieel van start gaan.

Een woordvoerder van het ministerie heeft de redactie van Dagblad Suriname in een reactie laten weten, dat SchoolTV bedoeld is om aanvullend te zijn op het leerprogramma van de basisschool. ‘Het is om de kinderen die op dit moment geen lessen volgen ook onderwijs aan te bieden en zo de leerkracht ondersteunen, het is een vorm van onderwijs op afstand. Wij werken daarom samen met diverse organisaties zoals FIBOS (Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname), die al educatieve producties hebben. Wij zijn ook bezig, onze eigen producties zijn in ontwikkeling. De programma’s zijn zelf instruerend en er op gericht dat de kinderen zelf mee aan de slag kunnen, ook al zouden sommige ouders mogelijk niet goed ontwikkeld zijn.’

SchooltTV is in de ochtenduren op Gov.Tv, op kanaal 8.3. Op SrananTV 20.2 werd de herhaling van het programma uitgezonden. Volgens de woordvoerder van het ministerie, is SrananTv een kanaal van CDS (Communicatie Dienst Suriname). ‘Het tijdstip van 8–11 uur is ook gekozen vanwege de reguliere schooltijd van de kinderen. Als onderdeel van investeren in de ontwikkeling van kinderen is de zendtijd ter beschikking gesteld door de overheid via Gov.Tv.’

De kosten worden door het ministerie gedragen door inzet van haar eigen medewerkers van de afdeling SchoolTv & radio, omdat dit ook onderdeel is van het Basis Education Improvement Programme (BEIP), komt een deel van de kosten uit dat project. ATV heeft ook een eigen educatieprogramma. ‘Dat juichen wij toe, er zijn gesprekken gaande tot samenwerking. We werken met elkaar en niet tegen elkaar.’

Het ministerie heeft een positieve feedback gehad over de testuitzendingen, ouders en leerlingen waren heel enthousiast. Er is ook feedback gegeven hoe het ministerie enkele zaken beter zou kunnen aanpakken. “Ik denk dat we nu nog niet kunnen praten over de meting of succes van het programma, maar wel van de enthousiaste kijkers”, aldus de woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: