Regering springt in met ondersteuning in uitvaartkosten

De regering heeft besloten in te springen met een financiele ondersteuning in de gestegen uitvaartkosten. De reeds bestaande voorziening bij normale uitvaarten van SRD 2.000 is verhoogd naar SRD 5.000 per overlijdensgeval. Bij Covid-19 sterfgevallen bedraagt de financiele ondersteuning maximaal SRD 10.000. Indien er binnen een gezin meerdere personen overleden zijn aan Covid geldt het bedrag van SRD 10.000 voor elke Covid overledene.

Indien beide ouders aan Covid overlijden en er sprake is van minderjarige nabestaanden of aangetoond kan worden dat de uitvaartkosten niet betaald kunnen worden, worden alle kosten voor de uitvaart door de overheid gedragen. Deze voorziening gaat per 1 juni in.

Deze mededeling deed minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volksghuisvesting maandagochtensd 21 juni in de Nationale Assemblee tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling.

De ondersteuning van overheidswege bij uitvaarten moet volgens de minister gezien worden in het kader van de verlichtende maatregelen.   

Een normale uitvaart kost rond de SRD 25.000. De uitvaart van een Covid- overledene kost rond de SRD 31.000. 

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: