Ishanie Nanden over haar leven als make-up artiste

De Surinaamse Ishanie Nanden is drie jaar actief bezig als make-up artiste. De 18-jarige Ishanie heeft op haar 15de een opleiding voor visagiste gevolgd bij Gorgeous Beauty Suriname. Kort na afronding van de opleiding heeft zij een klantenkring opgebouwd.

Ishanie heeft naar eigen zeggen, binnen drie jaren heel wat geleerd en wordt steeds beter als make-up artiste. Twee vragen die heel vaak gesteld worden aan haar zijn, hoe combineert ze het make-up artiste zijn met haar studie, en hoe redt zij het met de Covid-19 situatie. De vragen komen van jongeren die schoolgaand zijn en ook willen starten met hun eigen business.

Ishanie is momenteel student aan het Openbaar Atheneum Havo1. Ze heeft ervoor gezorgd, dat haar werk geen invloed heeft op haar studie. Het voorgaande heeft ze kunnen doen doordat zij een schema heeft opgesteld en zich eraan heeft gehouden. Ze heeft als doelstelling om zich te specialiseren in de cosmeticabranche en het opzetten van haar eigen salon.

Zij geeft als boodschap het volgende mee: ‘Alle jongeren die hun eigen business willen starten, het is aangeraden om het volgens een schema te doen. Laat jouw werk geen invloed hebben op jouw schoolprestaties. Ook voor mij is het met de Covid-19 situatie niet gemakkelijk. Ik heb wel klanten mogen opmaken maar, het is moeilijker geweest dan voorheen. We moeten de Covid-19 maatregelen in acht nemen en heel voorzichtig omgaan. Bij het opmaken kun je het dichtbij zijn niet ontwijken.’

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: