Brazilië en PAHO schenken beschermingsmiddelen aan Suriname

Het ministerie van Volksgezondheid in Suriname heeft vrijdag 18 juni een donatie ontvangen van essentiële personal protective equipment (PPE) die gebruikt zullen worden door zorgpersoneel tijdens de huidige Covid-19 golf in Suriname.

Brazilië blijft Suriname ondersteunen tijdens de pandemie en versterkt hiermee de relatie tussen de landen. De gedoneerde PPE werden door PAHO namens de Braziliaanse regering aangeschaft en overhandigd. Het gaat om 13.636 KN95 maskers, 19.800 medische maskers en 450 paar medische handschoenen.

De middelen zijn opgeslagen bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) en zullen door het ministerie van Volksgezondheid worden gedistribueerd onder gezondheidsinstellingen die eerstelijnszorg bieden aan Covid-19 patiënten. 

Deze donatie volgde slechts een maand na de schenking van de eerste 4×4 ambulance aan Suriname, door Brazilië, het Wereldvoedselprogramma en PAHO. Suriname beleeft momenteel de derde Covid-19 golf, en met de uitrol van het vaccinatieprogramma, zijn deze donaties noodzakelijk in de strijd tegen het virus.

‘De bescherming van gezondheidswerkers’, merkte dr. Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO vertegenwoordigster in Suriname op, ‘zal één van de belangrijkste interventies blijven in de strijd tegen Covid-19 en wij moeten te allen tijde zorgen voor de beschikbaarheid van voldoende, passende en kwalitatieve persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE), die relevant zijn voor de verschillende rollen en taken die uitgevoerd moeten worden.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: