Politie Nickerie arresteert aantal verdachten in mensensmokkelzaak

Onder arrestanten ook zeven illegale Venezolaanse vrouwen

De politie van Nickerie heeft in samenwerking met de afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname afgelopen vrijdag een joint-operatie uitgevoerd waarbij de verdachte taxichauffeur P.F. werd aangehouden in Nieuw-Nickerie. Deze man vervoerde Venezolaanse vrouwen met een illegale status van Nieuw-Nickerie naar Paramaribo en werd na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld ter zake mensensmokkel.

In deze zaak werd ook de 44-jarige vrouwelijke verdachte W.W op woensdag 9 juni aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen de vrouw was sinds 3 juni een onderzoek gaande waarbij slachtoffers van mensenhandel zijn bevrijd uit haar woning te Paramaribo-Noord. De inval van donderdag 3 juni werd ook door een gemengd team bestaande uit medewerkers van TIP, Kapitale Delicten en Fraude en Economische Delicten uitgevoerd.

Tijdens de joint-operatie van vrijdag 18 juni werd de verdachte A.B in een afzonderlijk zaak aangehouden terzake mensensmokkel, deelneming aan een criminele organisatie en overtreding van de Wet Economische Delicten. 

Tijdens een ingesteld onderzoek op een locatie in Nieuw-Nickerie, bleek dat er negen Venezolaanse dames verbleven op dat adres die geen bewijs van legale binnenkomst in Suriname konden overleggen. Desondanks verhuurde A.B kamers aan deze dames en werd een bar ter plaatse geëxploiteerd. A.B kon geen geldige vergunning daarvan overleggen. Een partij alcoholische dranken, die er werd aangetroffen, is in beslag genomen. A.B is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Zeven van de Venezolaanse dames zijn aangehouden voor overtreding van de Vreemdelingenwet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: