18-Jarige verdachte schietpartij op Afobakaweg door familie overgedragen aan politie

De politie van het bureau Atjoni heeft donderdag 17 juni de 18-jarige R.M. alias ‘Defalon’ te Atjoni aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Brokopondo. De jongen wordt ervan verdacht op de 20-jarige W.P. een dag eerder op de Afobakaweg met een jachtgeweer te hebben geschoten, zo meldt het Korps Politie Suriname zondagmiddag 20 juni.

De politie van Brokopondo kreeg 16 juni de melding dat een man een schotverwonding had opgelopen op de Afobakaweg ter hoogte van mast 71. Agenten troffen het slachtoffer met een schotverwonding aan zijn linkerbeen aan. W.P. werd voor medische behandeling overgebracht naar de RGD-poli van Klaaskreek. Van daaruit werd hij met een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De schutter had voor de komst van de politie de plek verlaten met medeneming van het jachtgeweer. Het motief voor de schietpartij is nog onbekend. Het vermoeden bestaat dat de twee jongens een oude vete moeten hebben.

De verdachte R.M. werd op 17 juni door familieleden overgedragen aan de politie van Atjoni. Het jachtgeweer dat hij in een bosschage had gegooid, is inmiddels achterhaald.

Hangende het onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: