Man (65) steekt zijn 70-jarige zus dood in woning aan Gongrijpstraat

De 70-jarige Ethel Lieveld is donderdagmiddag in haar woning aan de Gongrijpstraat door haar 65-jarige broer F.L. doodgestoken, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdagavond 18 juni.

Agenten van het bureau Centrum gingen na een ontvangen melding naar de woning en troffen de vrouw nabij de keuken in een plas bloed aan. De vrouw vertoonde geen levensteken meer. Een arts stelde officieel haar dood vast. Het lichaam van de vrouw werd na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie in beslag genomen.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de overledene vanaf de ochtenduren slecht gehumeurd was. Naar zeggen van een zus, die eveneens daar woonachtig is, vermoedde Ethel dat er goederen uit haar kamer waren gestolen. Na enkele uren gingen het slachtoffer, de zus en de jongere broer naar hun slaapkamers. Op een bepaald moment hoorde de zus een gestommel. Zij schonk geen aandacht hieraan, aangezien zij vermoedde dat de buren bezig waren met hun dieren. Toen zij kort daarna haar slaapkamer uitliep, zag zij haar zus Ethel in een plas bloed liggen.

De inmiddels gealarmeerde politie trof bij aankomst de verdachte aan. Het scherp voorwerp waarmee hij zijn zus Ethel enkele keren fatale steken had toegebracht, hield hij nog in zijn hand. Hij werd gesommeerd dat scherp voorwerp neer te leggen. De man werd vervolgens in de boeien geslagen en direct overgebracht naar het politiebureau. Het steekvoorwerp is hangende het onderzoek in beslag genomen

De verdachte werd na gepleegd overleg met het OM in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: