Alfonsdorp krijgt 24 uur per dag elektriciteit

In navolging van verschillende dorpen in Marowijne wordt Alfonsdorp ook voorzien van 24 uur per dag elektriciteit. Het startsein hiertoe werd vrijdag 18 juni gegeven door het heien van een hoogspanningsmast, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname ’s avonds.

Vicepresident Ronnie Brunswijk was getuige van het plaatsen van een eerste elektriciteitsmast.

Dit dorp werd in de afgelopen jaren slechts 4 uur per dag voorzien van stroom. Nu zal het tot het verleden behoren dat de bewoners van deze dorpen slechts stroom hadden van 18:00 uur tot 22:00 uur.

Er zal vanuit Moengo een hoogspanningskabel worden aangelegd naar Albina, van waaruit de omliggende dorpen zullen worden voorzien. De regering staat volledig achter dit project, omdat hiermee de woon- en leefomstandigheden van de bewoners aanzienlijk verbeterd zullen worden.

Dit project wordt uitgevoerd door de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Huishoudens zullen worden aangesloten op het EBS-netwerk en betalen voor de door hen verbruikte energie. Het ligt in de planning om alle dorpen van Marowijne te voorzien van optimale elektriciteit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: