Covid-uitbraak in bejaardentehuis Meursweg

Dennis van Broekhoven, onderdirecteur van het bejaardentehuis in Para, aan de Meursweg, bevestigt vrijdagochtend 18 juni in gesprek met Dagblad Suriname dat er een Covid-19 uitbraak is in het bejaardentehuis.

‘Inderdaad, er zijn enkele mensen positief bevonden, maar ze vertonen milde symptomen, ze zijn normaal. De familie mag hen ook komen bezoeken, maar natuurlijk moet men de protocollen in acht nemen. Het is niet zo dat de mensen erg ziek zijn.’

‘Men heeft aangegeven, dat de directrice, Marijke Lont na haar ontslag uit het ziekenhuis naar Nederland is gegaan. Ik kan u zeggen dat mevrouw Lont al een geplande trip had om naar Nederland te gaan. Er heeft een Covid-uitbraak plaatsgevonden, ze was dus ook positief bevonden en ze moest negatief getest worden voordat ze kon vertrekken. Ik vind het niet leuk dat men zomaar dingen in de media gooit zonder contact met ons te maken.’

Van Broekhoven geeft aan, dat ze al een hele tijd een verzoek hebben gedaan om de seniorenburgers te vaccineren, maar volgens hem heeft de poli van de Regionale Gezondheidsdienst het tehuis op een wachtlijst geplaats.

‘Wij hebben een totaal van 40 bewoners in het tehuis. Er zijn 2 seniorenburgers overleden aan Covid.”

SK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: