Taiwan meldt grootste inval tot dusver door Chinese luchtmacht

Taiwan heeft melding gemaakt van grootschalig militair machtsvertoon door China. Er vlogen 28 toestellen van de Chinese luchtmacht langs het democratisch bestuurde eiland voor de Chinese kust, het grootste aantal dat tot dusver is gemeld door de Taiwanese autoriteiten.

De Chinese luchtvloot bestond volgens het Taiwanese ministerie van Defensie uit zowel gevechtsvliegtuigen als bommenwerpers.

Zo heeft de Chinese luchtmacht het afgelopen jaar 380 keer het Taiwanese luchtruim geschonden. Ondertussen zijn ook de Verenigde Staten steeds actiever met oorlogsschepen en vluchten rond Taiwan, om een eventuele Chinese invasie te kunnen ondervangen. Zowel de Amerikaanse als de Chinese marine omringen het eiland met marinebases.

China ziet Taiwan als eigen grondgebied en stuurt vaker groepen gevechtsvliegtuigen richting het eiland. Het kost het veel kleinere Taiwan veel geld om daar steeds op te reageren.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: