FAI-directie presenteert urgentieplan voor slechts drie maanden aan regering

De directie van het nu volledig Surinaams bacoven producerend bedrijf, Food and Agriculture Industries (FAI), heeft woensdag haar urgentieplan gepresenteerd aan de regering op het Kabinet van de President, aldus de voorlichtingsdienst van de regering donderdag 17 juni in een persbericht.

FAI-directeur Permila Bissumbhar zegt dat het traject dat is uitgezet uitvoerig is besproken, zodat het duidelijk is voor alle partijen welke richting het bedrijf opgaat.

Het urgentieplan heeft als doel het bedrijf te ontwikkelen. Het gaat er concreet om hoe het bedrijf winstgevend te laten produceren en zelf haar kosten te laten dekken. ‘We hebben gekeken naar het schuldmanagement gedeelte. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 21 miljoen Amerikaanse dollar. Dit plan is voor de komende drie maanden, daarna komt er een strategisch plan voor 5 jaar.’

Het is belangrijk, dat het bedrijf haar productie zal moeten optimaliseren. Dit gaat met condities gepaard die bijgeschaafd moeten worden. ‘De infrastructuur, kabelbaan en irrigatie. Er zijn heel veel randvoorwaarden nodig om ervoor te zorgen dat de nodige productie geleverd wordt en ook tegen gunstige prijzen.’

Momenteel exporteert FAI  naar Trinidad & Tobago en Barbados. De directeur zei verder, dat er mogelijkheden worden bekijken om de vleugels uit te slaan naar onder andere Guyana en Haïti. 

Sinds november 2020 heeft de regering de aandelen van het bedrijf volledig overgenomen, nadat het bedrijf Food Farm Group, dat voor 90 % aandeelhouder was, plotseling uit Suriname vertrok.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: