Spelersvakbond FIFPro wil opheldering UEFA na ’knock-out’ Franse EK-speler Pavard

De mondiale spelersvakbond FIFPro (Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels) wil van de UEFA weten waarom de Franse verdediger Benjamin Pavard mocht doorspelen nadat hij dinsdag in het duel met Duitsland (1-0) even ’knock-out’ was gegaan. 

‘We willen uitgezocht hebben waarom het protocol bij hoofdletsel (’Concussion Charter’) niet is toegepast en waarom hij het speelveld dus niet heeft verlaten’, aldus FIFPro.

Pavard onthulde eerder woensdag 16 juni,  dat hij tijdens de wedstrijd tegen Duitsland ”10 à 15 seconden” buiten bewustzijn was. Hij viel weg nadat hij in botsing was gekomen met de Duitse speler Robin Gosens, zonder dat de scheidsrechter hiervoor floot.

‘Het was een shock. Ik viel even helemaal weg. Gelukkig kwam ik snel weer bij mijn positieven en voelde ik me ook weer goed. Daarom kon ik verder spelen.’

Hij kon de match ook uitspelen. Of hij in het volgende duel met Hongarije toestemming krijgt om te spelen is vooralsnog twijfelachtig. Vanwege regelgeving van de UEFA is de medische staf van elk elftal verplicht uiterste voorzichtigheid te betrachten bij hoofdletsel. Het is daarom zeer de vraag of Pavard het duel op basis van de huidige regels wel had mogen uitspelen. De FIFPro hoopt hierover op korte termijn opheldering van de UEFA te krijgen.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected].

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: