PSV treft ‘Ryan’s’ van Galatasaray in 2e voorronde Champions League

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. Bij de club zijn onder andere Ryan Babel en Natio-speler Ryan Donk actief. PSV begint met een thuisduel in Eindhoven.

De wedstrijden vinden plaats op 20/21 en 27/28 juli. Gaat PSV door naar de volgende ronde, dan verzekert het zich van Europa League-voetbal. Gebeurt dat niet, dan komt het – net zoals het Alkmaarse AZ – in de voorronde van de Europa League terecht.

PSV speelde in het verleden al zes keer tegen Galatasaray en bewaart daar over het algemeen goede herinneringen aan. Onder andere in het seizoen 1987/88, waarin PSV de Europacup I won, stonden de twee tegenover elkaar. In Eindhoven werd het 3-0, waarna de Turken de achterstand in eigen huis niet volledig wisten te repareren (2-0).

Veertien jaar later (groepsfase Champions League) stonden er bijna dezelfde scores op het scorebord, alleen scoorde Galatasaray dit keer ook een doelpunt in het Philips Stadion. Vijf jaar later in de groepsfase van de Champions League won PSV beide duels. 2-1 in eigen huis en 0-2 werd het in Turkije.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: