Ravage in buurland Guyana door overstromingen na hevige regenval

Guyanese president geeft PG de opdracht om drainage-infrastructuur contracten te herzien 

De Guyanese president Irfaan Ali heeft woensdag 16 juni de Guyanese procureur-generaal en minister van Juridische Zaken Anil Nandlall, opgedragen om “onmiddellijk alle diensten- en onderhoudscontracten in Guyana te herzien. Het gaat onder andere om drainagepompen, sluizen, kokers en irrigatie”, aldus een verklaring.

Daarnaast roept het Guyanese staatshoofd Nandlall op om eventuele boeteclausules af te dwingen tegen aannemers die hun verplichtingen uit hun contracten niet nakomen.

Alles verloren

In vele gebieden hebben Guyanezen bijna alles verloren. “Sommige dagen eten ik en mijn man alleen maar rijst. We kunnen geen vis vangen. We hebben geen groenten. Alles is verrot en sterft door deze overstroming”, zegt Gloria Miguel. Zij, is een van de vele slachtoffers van overstromingen in St. Monica, in Guyana. Zij weten niet hoe ze het de komende maanden zullen overleven, vanwege de verwoesting die de recente overstromingen hebben veroorzaakt.

Ze vertelde aan het Guyanese Stabroek News, dat toen de overstromingen kwamen, al haar producten klaar waren om geoogst te worden. Maar voordat ze iets kon doen, stond er naar schatting zeven voet water op haar landerijen.

Beschadigde infrastructuur

In Guyana hebben de wegen grote schade opgelopen, waardoor het erg moeilijk is om naar sommige afgelegen dorpen te reizen. Talloze delen van de onverharde wegen in de regio Potaro-Siparuni zijn weggespoeld of ingestort, waardoor in sommige delen grote gaten zijn ontstaan. Door de stijgende waterstanden staan ​​ook enkele bruggen onder water. De huidige staat van de wegen heeft het reizen tussen gemeenschappen onmogelijk gemaakt. 

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: