Internationale volleybalcoach Sabbatini gaat Surinaams herenteam drie maanden coachen

De Surinaamse Volleybal Bond, SuVoBo, heeft dinsdagavond 15 juni bekendgemaakt, dat afgelopen zondag het Coaching’s support program van de FIVB (Fédération Internationale de Volleyball) is gestart. 

De Braziliaanse internationale volleybalcoach Augosto Sabbatini zal samen met het nationaal heren seniorenteam en de coachingstaff werken aan het verder aanscherpen van de technische en tactische vaardigheden van de spelers. 

Dit Development project, welke goedgekeurd is door de FIVB, duurt drie maanden, aldus de SuVoBo.

Sabbatini heeft wereldwijd diverse volleybal teams gecoached en ondersteund. Zo was hij eind 2019, begin 2019, werkzaam in het Afrikaanse land Botswana, van mei tot en met augustus op Kaapverdië, in 2018 heeft hij gewerkt in Saoedi Arabië, op Curaçao en in Marokko, van 2014-2016 in de Dominicaanse Republiek, in 2013 in Myanmar, in 2012 in Nigeria en Koeweit, in 2011 twee maanden in Vietnam, in Pakistan gedurende 2010, in 2008 op Trinidad & Tobago, van april-december 2006 in India, van augustus 2004 tot november 2005 in Qatar en van januari 1991 tot juli 2004 in thuisland Brazilië.

Heeft u lokaal, Surinaams, sportnieuws te melden, geef dat dan door via [email protected]

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: