Zuurstof machines uit Nederland gaan naar Regionaal Ziekenhuis Wanica

De twee zuurstofmachines die door het Nederlands leger aan Suriname voor de duur van 3 maanden beschikbaar zijn gesteld, zijn dinsdag 15 juni naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica gebracht en geinstalleerd.

De machines zullen ter plekke zuurstof produceren voor de Covid-19 patienten. Uit de machines zullen per dag 80 cylinders kunnen hervullen. Een team van het Nederlands leger onder leiding van kapitein Daan de Jong, die ook naar Suriname is meegekomen, is belast met de bediening van de zuurstof machines.

Het zuurstofbedrijf Ingas n.v verleent daarbij een ondersteunende rol middels het beschikbaar stellen van materieel zoals cylinderrekken, karretjes en een een vorkheftruck, zo laat bedrijfsdirecteur Roger Hogenboom Dagblad Suriname weten.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: