Huur zwampexcavator voor US$ 8.000 per dag? – Nep-offerte circuleert op social media

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP in De Nationale Assemblee, heeft dinsdagmorgen 15 juni tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement duidelijkheid gevraagd van de regering over de huur van een zwampexcavator voor een bedrag van US$ 8.000 per dag. Dit bedrag is exclusief brandstof en de kosten van de operator.

De parlementariers vind de hoogte van dit huurbedrag niet in de haak, temeer een ander bedrijf een grotere machine heeft aangeboden voor US$ 2.160 per dag, inclusief een airboat en transport.

De ingehuurde zwampexcavator is ingezet bij het ophalen en uitdiepen van waterafvoerwegen zoals onlangs bij de herstelwerkzaamheden van de lekbeteugelingsdam in Nickerie. Hij vraagt de regering het parlement een overzicht te doen toekomen van de verrichtte werkzaamheden met specificaties voor welk bedrag en op welk tijdstip. 

Minister Pramanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname, dat de regering c.q. zijn ministerie geen zwampexcavator heeft ingehuurd voor US$ 8.000 per dag zoals het Assembleelid Parmessar beweert. LVV heeft wel een zwampexcavator ingehuurd voor uitdiepingswerkzaamheden aan waterafvoerwegen. Het bedrag daarvoor, waar LVV akkoord mee is gegaan is US$ 270 per uur, inclusief een airboat en transport:

Een ondernemer in de branche die bekend is met deze kwestie laat Dagblad Suriname weten, dat Parmessar zijn verregaande bewering baseert op een nep offerte welke op social media is verspreid. ‘Hij weet dat en is gewoon bezig met stemmingmakerij’, aldus de ondernemer.

SS

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: