Leo Brunswijk verdedigt gang naar het IMF

In een interview met een radiostation in St. Laurent (Frans Guyana) op 4 juni, in het programma Lowe Mang Paansu, is Leo Brunswijk ingegaan op het feit, dat de huidige regering ervoor heeft gekozen om met het IMF (Internationaal Monetair Fonds) in zee te gaan. Brunswijk gaf aan, dat de huidige regering geen keus had, gezien de financiële chaos die de vorige regering heeft gecreëerd. ‘Er is geen geld, al dat geld is opgemaakt door de vorige regering’, zei hij. 

IMF was de laatste optie voor Suriname voor financiële steun. Verder zei hij, dat als je als land met het IMF in zee gaat, je dan aan bepaalde voorwaarden en eisen van die organisatie moet voldoen. Je gaat bijvoorbeeld moeten bezuinigen op de overheidsuitgaven, subsidies afbouwen, enzovoorts. Geen vaste wisselkoers, maar een koers op basis van vraag en aanbod. Al deze maatregelen moeten ertoe leiden, dat het leven voor de gemiddelde burger zwaarder gaat worden.

Maar, het is – aldus Brunswijk – doorbijten totdat de economie weer op spoor is dan zullen de vruchten geplukt worden. Hij vroeg begrip en medewerking van de samenleving om zaken aan te pakken en het land weer op het juiste spoor te brengen. Ook riep hij de mensen op om zich te houden aan maatregelen die zijn genomen om de Covid-19 pandemie onder controle te krijgen in het land. 

Leo Brunswijk is de jongere broer van vicepresident Ronnie Brunswijk. Hij zit aan als president-commissaris in de Raad van Commissarissen van Staatsolie en in de Raad van Commissarissen van EBS. Verder zit hij ook in de  Raden van Commissarissen van NV Havenbeheer, de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) en hij is voorzitter van het bestuur van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en Voertuigen in Suriname (SHMS). Velen vragen zich af of hij in staat is al deze functies uit te kunnen voeren. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: