‘Het zal me niet verrassen als wij meer moeten neer gaan tellen voor een fles water’

‘Bijna SRD 20 voor een kilo rijst, 1 liter olie SRD 40 of zelfs meer, en nu ook nog de prijzen van babyvoeding. Je raakt hierdoor nog meer gestrest dan dat je al bent’, zegt een burger in gesprek met Dagblad Suriname. ‘Je hart uit schreeuwen hoef je liever niet meer te doen, want voor andere mensen lijkt het klagen. Hoe meer wij huilen hoe hoger de prijzen worden’, aldus de burger. 

‘Het zal me niet verrassen als wij nu ook meer moeten neer gaan tellen voor een fles water. In een korte tijd zijn er al zoveel veranderingen bij gekomen als het om prijzen gaat van levensmiddelen, ik ben er al bijna overtuigd van, dat het erger gaat worden’, zegt Kelvin. 

‘Je ziet velen al hun boodschappen doen bij de winkel met een verrast of boos gezicht. Ze voelen het en niemand weet hoe die mensen aan het geld zijn gekomen. Het maakt bijvoorbeeld voor niemand uit en ook niet voor de winkelier, hoe de koper aan het geld is gekomen. Het is uiteindelijk belangrijk dat het product verkocht wordt.’

‘De mensen die ook een grote rol hierin spelen en die een verandering kunnen bergen geven aan, dat ze meevoelen met de mensen die het niet kunnen permitteren. Als jij een verandering heb gebracht in de situatie dan ga jij ook degene zijn die een verandering gaat kunnen brengen, niet de anderen’, aldus Kevin.

‘Nu zie je mensen stil blijven in plaats van een oplossing voorstellen voor verandering en samenwerking. Uiteindelijk wordt het toch niet aangenomen.’

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: