De grootste bedrijven ter wereld in 2021

Sinds de Covid-19-crash hebben de wereldwijde aandelenmarkten een sterk herstel doorgemaakt. De 100 grootste bedrijven ter wereld waren op 31 maart 2021 een record van $ 31,7 miljard waard, een stijging van 48% op jaarbasis. 

Ter vergelijking: het gecombineerde BBP van de VS en China bedroeg in 2020 $ 35,7 miljard.

In totaal hadden 59 bedrijven hun hoofdkantoor in de Verenigde Staten, goed voor 65% van de totale marktkapitalisatie van de top 100. China en zijn regio’s waren de op één na meest voorkomende locatie voor hoofdkantoren van bedrijven, met 14 bedrijven op de lijst.

De marktkapitalisatie van Tesla steeg met maar liefst 565%, waardoor Elon Musk tijdelijk de rijkste persoon ter wereld werd. Het platform voor voedselbezorging Meituan en PayPal profiteerden van de groeiende populariteit van e-commerce, waarbij hun marktkapitalisaties met respectievelijk 221% en 151% groeiden.

Ook technologiebedrijven TSMC en ASML Holdings behoorden tot de top 10 van steigers, dankzij een tekort aan halfgeleiders chips en een groeiende vraag, aldus de website Visual Capitalist.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: