Djokovic wint voor tweede keer in zijn carrière Roland Garros

De 34-jarige Serviër Novak Djokovic heeft zondagavond 13 juni, lokale Franse tijd, voor de tweede keer in zijn carrière Roland Garros gewonnen. De nummer één van de wereld versloeg de jonge Griek Stefanos Tsitsipas op overtuigende wijze: 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2 en 6-4.

De Serviër komt daardoor op negentien grandslamtitels. Hij is nog maar één titel verwijderd van evenaring van het record van Roger Federer en Rafael Nadal, die allebei op twintig staan. 

‘Het waren hele zware dagen, negen uur tennis in 48 uur tijd en winnen van twee fantastische spelers. Ik kwam 2-0 achter, maar ik bleef geloven in mijn kansen’, zei Djokovic na afloop.

Djokovic maakte vrijdag al veel indruk door gravelkoning Nadal in een boeiende halve finale uit te schakelen. De Spanjaard was op jacht naar zijn veertiende titel in Parijs, maar had geen antwoord op het spel van zijn grote rivaal.

De Griekse nummer vijf van de plaatsingslijst, die nooit eerder in een grandslamfinale stond, liet zich na de derde set nog behandelen door de fysio. Het lukte hem echter niet meer om in de lange rally’s aan te haken bij Djokovic. Na ruim vier uur spelen besliste Djokovic de partij op zijn tweede matchpoint.

De winnaar bedankte in een eerste reactie het publiek in het Court Philippe-Chatrier en daarna zijn team, zijn familie en zijn coach. 

Uit handen van oud-winnaars Björn Borg en Jim Courier kreeg Djokovic de beker. Dat Djokovic de ultieme allrounder is blijkt wel uit het feit dat hij elke grandslamtoernooi nu minimaal twee keer heeft gewonnen. Sinds 1968 lukte dat geen enkele tennisser.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: